Geriatri Pirkko Jäntti lahjoitti Tays Hatanpään sairaalan ortogeriatriselle osastolle

12/01/2022

Tampereen Lääkäriseura palkitsi LKT, geriatrian dosentti, lääkintöneuvos Pirkko Jäntin Bertel Laurelin kunniapalkinnolla keväällä 2020. Koronaepidemian vuoksi palkinto jaettiin Tampereen Lääkäriseuran vuosikokouksen 2021 yhteydessä. Pirkko Jäntti halusi lahjoittaa osan palkinnostaan Tays Hatanpään sairaalan ortogeriatriselle osastolle lonkkamurtumapotilaiden kuntoutuksen tukemiseksi.

Pirkko Jäntti on tehnyt mittavan uran geriatrian alalla ja ollut kehittämässä muistipoliklinikoita ja iäkkäiden potilaiden kuntoutusosastoja sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa. Muistipoliklinikoiden toimintaa hän on ollut perustamassa Oulussa, Lempäälässä, Raumalla ja Sallassa. Lempäälässä hänen johdollaan perustettiin terveyskeskukseen kuntoutusta antava osasto ja Seinäjoella hän oli kehittämässä ortogeriatrista toimintaa.

Lahjoituksen luovutustilaisuudessa 13.12.2021 Pirkko Jäntti totesi lahjoituksensa saatesanoina, että ”Iäkkäiden kuntoutus kannattaa”. Siksi hän toivoo, että lahjoituksen avulla voitaisiin hankkia esimerkiksi kuntoilulaite osastolle ja näin saataisiin tuettua osastolla tehtävää arvokasta työtä.

Lämmin kiitos lahjoituksesta!

IMG 7306 1
Geriatri Pirkko Jäntti