Pirkanmaan Hiusyrittäjät lahjoittivat Taysin lasten ja nuorten neuropsykiatrian yksikölle

22/10/2021

Taysin lasten neuropsykiatrian yksikössä tutkitaan ja hoidetaan lapsia, joiden vaikeiden käytösoireiden taustalla on kehityksellinen neuropsykiatrinen häiriö, kuten autismikirjon häiriö, ADHD tai Touretten oireyhtymä. Tyypillisiä tilanteita, joissa lapsi voidaan lähettää tutkimuksiin, ovat merkittävät vaikeudet sosiaalisten suhteiden luomisessa ja sosiaalisten sääntöjen ymmärtämisessä tai arvaamaton ja impulsiivinen käytös. Hoito toteutetaan kiinteässä yhteistyössä lapsen perheen kanssa.

Pirkanmaan Hiusyrittäjät ry on jo vuonna 1917 perustettu yhdistys, joka aluksi toimi nimellä Kähertäjätyönantajaliitto Tampereen yhdistys. Yhdistys on kartuttanut varallisuuttaan mm. järjestämällä Tampereen Hiusfestivaaleja vuosina 1975-2012 sekä tilojen vuokraustoiminnalla. Koronan vuoksi koulutukset ovat siirtyneet suurelta osin etäkoulutuksiksi ja yhdistys päätyikin myymään omistamansa huoneiston. Yhdistyksen kevätkokous päätti, että osa tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Lähes päivittäin uutisoitavasta lasten ja nuorten pahoinvoinnista johtuen lahjoituskohteeksi valittiin lasten ja nuorten neuropsykiatrian yksikkö. Lahjoitussumma on hienot 7500 euroa. Yhdistyksen jäsenet toivovat lahjoituksen auttavan osaltaan sekä tuovan apua ja valoa tulevaisuuteen.

Lahjoituksen kävivät luovuttamassa yhdistyksen hallituksen jäsenet Anita Koski, Nina Silvennoinen ja Pekka Järvinen. Lahjoituksen vastaanottivat ylihoitaja Riitta Vento ja asiamies Heikki Oksa.

Lämpimät kiitokset Pirkanmaan Hiusyrittäjät ry:lle!

IMG 7043 1
Pirkanmaan Hiusyrittäjät ry:n lahjoituksen luovuttivat Nina Silvennoinen, Pekka Järvinen ja Anita Koski. Lahjoitusta vastaanotti ylihoitaja Riitta Vento.