Älylasihankinta vastasyntyneiden teholle toteutuu keräyksen avulla

19/06/2018

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry luovutti 19.6. Taysin uuden vastasyntyneiden teho-osaston älylasiseiniin keräyspotin toisen ja samalla viimeisen osan eli 90 000 euroa. Älylasiseinät ovat olleet yhdistyksen varainkeruukampanjan yhtenä pääkeräyskohteena ja potti saatiin kokoon toukokuussa 2018.

Älylasiseinien keräykseen ovat osallistuneet niin yritykset, yhteisöt kuin yksityishenkilötkin. Suurimmat yksittäiset lahjoitukset ovat tulleet tamperelaiselta Gronlund Palvelut Oy:ltä 25 000 euroa, Nordea Sata-Hämeeltä ja sen neuvottelukunnalta 15 980 euroa sekä Pirkanmaan Lions-piirin kuvernöörin kampanjalta 11 420 euroa.

Älylasit hankitaan vastasyntyneiden teho-osaston uusiin tiloihin, jotka valmistuvat Taysin etupihalle D-rakennukseen ja otetaan käyttöön tammikuussa 2020. Älylasit mahdollistavat pienten potilaiden tarkkailun ja antavat samalla perheelle mahdollisuuden olla vauvansa kanssa rauhassa. Näin vauvat saavat tehohoidon lisäksi lähelleen vanhempien hoivan, mikä on varhaisen vuorovaikutuksen kannalta erittäin tärkeää. Hoitaja saa yhden hoitomoduulin kerrallaan himmennettyä silloin, kun tilanne sen sallii tai sitä edellyttää.

IMG 1683
Lahjoituksen vastaanottivat Taysille (vasemmalta) Heikki Oksa, Marja-Leena Lähdeaho ja Kari Nieminen, ja luovuttivat  Tarja Heino-Tolonen, Tiina Holopainen ja Susanna Lohiniemi.

Keräyspotin toisen osan luovuttivat Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Heino-Tolonen ja projektipäällikkö Susanna Lohiniemi sekä lahjoittajien edustajana toimitusjohtaja Tiina Holopainen Gronlund Palvelut Oy:stä. Vastaanottamassa olivat lasten ja naisten toimialueen johtaja Kari Nieminen, vastuualuejohtaja Marja-Leena Lähdeaho ja Tays tukisäätiön asiamies Heikki Oksa.

Lämpimät kiitokset kaikille keräykseen osallistuneille!