Klassisen musiikin konsertti tuotti 1500 euroa Taysin nuorisopsykiatrialle

23/01/2023

Tampereen Soroptimistit järjesti klassisen musiikin hyväntekeväisyyskonsertin Taysin nuorisopsykiatrian hyväksi. Hieno iltapäivä tuotti 1500 euron lahjoituspotin, jolla on tarkoitus hankkia YETI-tablettien lisenssejä potilaiden virkistyskäyttöön.

Soroptimistit on eri ammatteja, kulttuureja ja maita edustavien naisten vapaaehtoisjärjestö, joka puolustaa ihmisoikeuksia, rauhaa ja demokraattista päätöksentekoa. Järjestössä on maailmanlaajuisesti yli 80 000 jäsentä 130 maassa.

Tampereen Soroptimistit on yksi Suomessa toimivista yli 50 soroptimistiklubista.

− Tehtävämme on edistää erityisesti naisten ja lasten hyvinvointia ja asemaa. Teemme pienellä porukalla pieniä tekoja, jotka kansallisessa ja kansainvälisessä mittakaavassa kertautuvat. Kun kaikki tekevät vähän, syntyy yhteensä valtava määrä hyvää, sanoo Tampereen Soroptimistien presidentti Hannele Laine.

Huoli lasten ja nuorten psyykkisestä terveydestä käänsi Tampereen Soroptimistien katseet Taysin nuorisopsykiatrian puoleen. He päättivät kerätä nuorten hyväksi lahjoituspotin järjestämällä klassisen musiikin konsertin.

− Osa nuorista ja lapsista voi kovin huonosti. Hoitoon pääsy on kiven alla ja paikkoja vähän. Siksi halusimme valita lahjoituskohteeksi nuorisopsykiatrian, kertoo Soroptimistien apulaisohjelmajohtaja Tuula Loukio.

Niinpä Kulttuuritalo Laikun musiikkisalissa kuultiin 6. marraskuuta Ranskalaiset lehdet − Feuilles Francaise, josta osa täydentyi Francis Poulencin puolankielisellä laulusarjalla toisen solistin, sopraano Anette Raukolan sairastumisen takia. Konsertissa esiintyivät tenori Petteri Loukio ja pianisti Tuomas Turriago. Juontajana toimi Ilmari Saarelainen ja tilaisuuden avasi ylilääkäri Riittakerttu Kaltiala Taysin nuorisopsykiatrialta.

− Tämä on juuri sellaista tekemistä, joka sopii meidän klubitoimintamme henkeen. Samalla kun teemme hyvää, pääsemme itsekin näkemään, kokemaan ja oppimaan uusia asioita.

− Trio muuttui viime hetkellä duoksi toisen solistin sairastumisen takia, mutta sekään ei haitannut. Kahden ammattimuusikon voimalla syntyi upea iltapäivä, jonka tunnelmasta ei jäänyt puuttumaan mitään, iloitsee Laine.

Lue lisää Soroptimistien toiminnasta:  https://www.soroptimistit.fi/

Soroptimistit lahjoittivat Taysin nuorisopsykiatrialle.
Kaarina Kiviluoma ja Heikki Oksa Tays tukisäätiöstä kiittävät Hannele Laineen ja Tuula Loukion tuomasta Tampereen Soroptimistien lahjoituksesta.