Sympatian konsertti tuotti Taysin syöpäpotilaille hotelliöitä

31/03/2023

Syöpä ei kysele, kenelle ja missä tilanteessa se tulee. Se voi aiheuttaa potilaalle ja hänen läheisilleen muun huolen lisäksi merkittäviä taloudellisia vaikeuksia. Hoidot voivat kestää viikkoja kerrallaan ja niiden aikana myös läheisen tuki on korvaamatonta.

Tähän tarpeeseen halusi syöpäsairaita ja heidän läheisiään tukeva hyväntekeväisyysjärjestö Sympatia ry tarjota apua. Pieni yhdistys keräsi joukkonsa, kutsui mukaan nimekkään esiintyjäkaartin kotimaisia artisteja ja järjesti Tampere-talossa hyväntekeväisyyskonsertin.

Loppuvuodesta pidetty konsertti tuotti 20 000 euron lahjoituspotin. Sillä tarjotaan Taysin syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen yöpymisiä potilashotelli Norlandiassa sekä muuta tarvittavaa apua.

Syövänhoidon sosiaalityöntekijät ja sairaanhoitajat suuntaavat avun tiettyjen kriteerien mukaan vähävaraisisille tai muuten hankalassa elämäntilanteessa oleville potilaille, joiden katsotaan tarvitsevan tukea eniten.

−Tämä oli Sympatialta todella upea teko. On hienoa kohdata ihmisiä, jotka tekevät epäitsekkäästi tällaisia asioita suoraan sydämestä, kiittää lahjoituksen vastaanottanut syövänhoidon vastuualuejohtaja Maarit Bärlund Taysista.

Apua eniten tarvitseville

Pienelle, kymmenen aktiivisen jäsenen yhdistykselle konsertin järjestäminen oli suuri puristus. Varsinkin, kun korona sotki suunnitelmat matkan varrella. Yhdistys juhlisti samalla kymmenvuotista taivaltaan syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä auttamisessa.

Kaksituntinen konsertti näytettiin myös Alfa-TV:ssä, jossa se oli viikon katsotuin ohjelma.

− Oli kyllä voittajafiilis, kun kaikki lopulta onnistui. Artistit ja juontajat halusivat olla talkoissa mukana ja ihmiset ja yritykset lähtivät mukaan lahjoittamaan. Kaiken kruunaa tietysti se, että tällä tavalla saamme kohdennettua lahjoituksen juuri heille, jotka tarvitsevat apua eniten, iloitsee Sympatia ry:n puheenjohtaja Sirpa Pajumäki.

Konsertissa esiintyivät Janne Tulkki, Suvi Karjula, Heikki Salo, Jaska Mäkynen, Saska Helmikallio, Aikakone, Tony Montana, Anitta, Kaija Pohjola, Kai Hyttinen ja Aron (Elvis). Juhlaorkesterina toimi Amorio ja kapellimestarina Mirka Dojan. Tilaisuuden juonsivat Erja Häkkinen ja J-V Jokinen. Lisäksi haastattelijoina olivat Martti Kuurila ja Tarja Jykylä-Lahnakoski. Suurkeräykseen oli mahdollisuus osallistua myös puhelimitse ja verkossa.

Sympatia
Kiitos lahjoituksesta Sympatia ry! Lahjoitustilaisuuteen osallistuivat potilashotellin johtaja Tiina Auvinen, Tays tukisäätiön asiamies Heikki Oksa, Sympatia ry:n varapuheenjohtaja Sisko Pulli, puheenjohtaja Sirpa Pajumäki ja tiedottaja Mirja Karlsson sekä ylilääkäri Maarit Bärlund.