Pirkan Kilta ry lahjoitti lasten syöpä- ja veritautien tutkimukseen  

19/02/2024

Pirkan Kilta ry:n edustajat kävivät lahjoittamassa 20 000 euroa lasten syöpä- ja veritautien tutkimukseen. Lahjoitustilaisuudessa olivat mukana Pirkan Killasta Pirkanmaan piiristä Kimmo Valkiala, Heikki Merikoski, Antero Halmari sekä Heikki Helenius. Lahjoituksen ottivat vastaan professori, ylilääkäri Olli Lohi ja osastonhoitaja Saila Mäkinen Taysin lasten syöpätautien yksiköstä sekä asiamies Heikki Oksa Tays tukisäätiöstä.

Pirkan Kilta ry on 15 tamperelaisen vapaamuurariloosin yhteinen talousyksikkö. Nyt lahjoitetut varat on kerätty tamperelaisen vapaamuuraritoiminnan 100-vuotis-juhlavuoden 2023 aikana. Lahjoittajina on 800 muurariveljen joukko. Tampereen vanhin vapaamuurariyksikkö on Tammer 2 Loosi, jonka perustava istunto on pidetty 28.6.1923 Tampereella.

”Vapaamuuraritoiminnalla on pitkät perinteet hyväntekeväisyydessä”, kertoo piirisuurmestari Kimmo Valkiala. Toiminnan tarkoituksena on mm. edistää ja toteuttaa lähimmäisenrakkautta sekä auttamista humanitaarisella ja sosiaalisella alalla.

”Lapset ovat sijoitus tulevaisuuteen”, toteaa kuraattori Antero Halmari ja tämän vuoksi lahjoituskohteeksi valikoitui lasten syöpä- ja veritautien tutkimus.

”Lasten syövän hoito on kehittynyt vuosien saatossa paljon, nykyään noin 80 % lasten syövistä pystytään parantamaan. Vielä 1950-60 -luvuilla vain noin 20 % sairastuneista lapsista parantui. Tilanne on saavutettu nimenomaan tutkimustyön ansiosta. Lahjoitusvarat ovat merkittävässä osassa tutkimustyön mahdollistamiseksi”, kertoo Olli Lohi.

Lämpimät kiitokset lahjoituksesta!

Luovutustilaisuudessa mukana olleet henkilöt.
Pirkan Kilta ry lahjoitti lasten veri- ja syöpätautien tutkimukseen. Kuvassa vasemmalta Kimmo Valkiala, Heikki Oksa, Olli Lohi, Saila Mäkinen, Antero Halmari ja Heikki Merikoski.