August Rock soi Taysin lastenpsykiatrian hyväksi

22/02/2024

Helmikuisena pakkaspäivänä saimme jälleen vastaanottaa August Rockin pääsylipputulot vuoden 2023 hyväntekeväisyysfestareilta. Arto ja Juha Tyrni sekä Marja Keskinen toivat jo 24. kerran terveiset Kuohijoelta Taysin lastenpsykiatrian yksikön hyväksi.

August Rock -festivaali on hyväntekeväisyystapahtuma, joka on järjestetty katkeamatta jo 24 vuoden ajan. Tapahtuman pääsylipputulot lahjoitetaan aina lyhentämättömänä Tays lastenpsykiatrian yksikölle. Vuosien aikana kertynyt summa on huikea 73 063 euroa!

Viime vuoden elokuussa järjestetyssä tapahtumassa kävijöitä oli yli 300. Pääsylipputuloista sekä vapaaehtoisista lisälahjoituksista kertyi hienot 4985 euroa. Lahjoitus kulkee tukisäätiön kautta lahjoittajien toivomaan käyttöön.

Lahjoitusta olivat vastaanottamassa ylihoitaja Riitta Vento lastenpsykiatrian yksiköstä sekä asiamies Heikki Oksa Tays tukisäätiöstä.

”Lahjoitusvaroilla mahdollistetaan monenlaisia asioita yksikössä. Varoilla on esimerkiksi hankittu lapsille leluja, pelejä ja muuta viihdykettä osastolle sekä tuettu erilaisia harrastusryhmiä”, kertoi ylihoitaja Vento.

Bändit soittavat ilmaiseksi

August Rockissa on vuosien varrella esiintynyt lukuisa joukko bändejä, erityistä musiikkigenreä ei ole määritelty, mutta pääasiassa tapahtumassa soi rock. Bändit soittavat tapahtumassa ilmaiseksi talkoohengessä ja samoja esiintyjiä on nähty lavalla useana vuonna. ”Edes matkakuluja ei esiintyjille korvata, mutta silti aina on innokkaita esiintyjiä riittänyt”, tuumaa Arto Tyrni.

Tapahtumapaikkana on Pälkäneellä Kuohijoen kylällä sijaitseva Kylä-Mukkulan kulttuurikeskus.

Seuraava August Rock on jo suunnitteilla. Tulevan kesän festivaali on järjestyksessä 25. eli juhlavuotta vietetään. ”Esiintyjiksi on lupautunut samoja bändejä kuin ensimmäisenä vuonna”, kertoo Juha Tyrni. Ohjelmatiedot päivittyvät tapahtuman sivuille: augustrock.fi

Lämpimät kiitokset lahjoituksesta!

August Rock lahjoitustilaisuus
Pääkuvassa August Rock lahjoitustilaisuus 8.2.2024. Kuvassa vasemmalta alkaen Marja Keskinen ja Arto Tyrni lahjoituksen antajat sekä Riitta Vento ja Heikki Oksa lahjoituksen vastaanottajat. Yläkuva August rokista, esiintymässä Säilä.