Tallink Siljalta lahjoitus lastenkirurgialle

28/11/2017

Tallink Silja lahjoitti Lastenklinikoiden Kummien kautta 50 000 euroa Taysin lastenkirurgialle. Lahjoituksella hankitaan uusi laitteisto urodynaamisiin eli virtsateiden toiminnallisiin tutkimuksiin. Näitä tutkimuksia tehdään Taysin lastenkirurgialla lapsille ja alle 18-vuotiaille nuorille, joilla on munuaisiin ja virtsateihin liittyviä sairauksia ja ongelmia.

Osastonylilääkäri Tuija Lahdes-Vasama kertoi, että uuden herkemmän ja tarkemman laitteiston myötä mm. uusintatutkimusten tarpeen odotetaan vähenevän. Urodynaamista tutkimusta varten lapsi katetroidaan nukutuksessa, joten tutkimuksen onnistuminen ensimmäisellä kerralla on tärkeää. Uusi laitteisto soveltuu myös pienempien vauvojen tutkimuksiin.

Ylihoitaja Tarja Heino-Tolonen, vastuualuejohtaja Marja-Leena Lähdeaho, osastonhoitaja Helena Rautakorpi ja osastonylilääkäri Tuija Lahdes-Vasama vastaanottivat lahjashekin Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjdiltä ja kumppanuuspäällikkö Minna Varikselta. Mukana oli myös Lastenklinikan Kummien projektipäällikkö Susanna Laurila.
Kuvassa vasemmalta Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd, ylihoitaja Tarja Heino-Tolonen, vastuualuejohtaja Marja-Leena Lähdeaho, osastonhoitaja Helena Rautakorpi, osastonylilääkäri Tuija Lahdes-Vasama, Lastenklinikan Kummien projektipäällikkö Susanna Laurila sekä Tallink Siljan kumppanuuspäällikkö Minna Varis.

Lämpimät kiitokset Tallink Siljalle!