Tampereen Lastenklinikan Tuen kampanja hyvässä vauhdissa – uudelle vastasyntyneiden teholle saadaan älylasit

11/05/2017

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry luovutti 90 000 euroa keräämiään lahjoitusvaroja Taysin vastasyntyneiden teho-osaston himmennettäviin älylaseihin.

– Tässä on nyt noin puolet älylaseihin tarvittavista varoista, ja jatkamme keräystä juuri tähän tärkeään kohteeseen, kunnes koko summa on koossa, kertoi yhdistyksen puheenjohtaja, professori Matti Salo. Lahjoitusta oli luovuttamassa myös yhdistyksen projektipäällikkö Susanna Lohiniemi.

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry luovutti 90 000 euroa vastasyntyneiden teho-osaston älylaseihin
Lahjoituksen vastaanottivat Taysille (vasemmalta) Vuokko Ylinen, Outi Palomäki, Kari Nieminen ja Rauno Ihalainen, ja luovuttivat Matti Salo ja Susanna Lohiniemi.

Vastasyntyneiden teho-osaston uudet tilat valmistuvat Taysin etupihalle D-rakennukseen, joka otetaan käyttöön tammikuussa 2020.

Nykyisissä ahtaissa tiloissa vauvojen vanhempien on poistuttava huoneesta, jos yhdelle vauvoista on tehtävä jokin toimenpide, eikä perheillä muutenkaan ole mahdollisuutta omaan rauhaan.

Uusissa tiloissa hoitaja voi himmentää hoitomoduulin kerrallaan silloin, kun tilanne sen sallii tai sitä edellyttää. Perheet voivat saada omaa rauhaa ja vanhemmat pysyä vauvansa luona, vaikka viereisessä moduulissa tehtäisiinkin toimenpidettä.

Lahjoitusta olivat vastaanottamassa sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen, lasten ja naisten toimialueen johtaja Kari Nieminen, apulaisylilääkäri Outi Palomäkija Tays tukisäätiön asiamies Vuokko Ylinen.

apulaisylilääkäri Outi Palomäki ja toimialuejohtaja Kari Nieminen
Apulaisylilääkäri Outi Palomäki iloitsi siitä, miten perhelähtöisyys voidaan uusien tilojen ja älylasien ansiosta huomioida hoidossa aiempaa paremmin.

 

sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen
Sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen esitti Taysin puolesta kiitokset merkittävästä lahjoituksesta Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:lle.

 

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n kampanja jatkuu vuoteen 2019.