Tays tukisäätiön toiminta laajenee koko hyvinvointialueelle

22/03/2024

Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt sääntömuutoksen, joka mahdollistaa toiminnan laajentamisen koko Pirkanmaan hyvinvointialueelle.

– Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että kaikki Pirkanmaan hyvinvointialueelle kohdistetut rahalahjoitukset ohjataan jatkossa alueen toimintoihin Tays tukisäätiön kautta, sanoo asiamies Heikki Oksa.

Säätiö tukee lahjoitusvaroilla tieteellistä tutkimusta, työntekijöiden osaamista ja jaksamista, uusien hoitomuotojen ja -välineiden kehittämistä sekä potilaiden, asiakkaiden ja heidän läheistensä viihtyvyyttä. Tukisäätiö ylläpitää myös mittavaa taidekokoelmaa, jonka teoksia on tähän asti ollut nähtävillä Taysin sairaaloissa.

Lahjoittaja voi olla kuka tahansa – yritys, yksityinen tai testamenttilahjoittaja. Oksa kertoo, että lahjoituksia tulee tyypillisesti paljon muun muassa psykiatrialle, syövänhoitoon, lasten ja nuorten sairaalalle sekä yleisesti tieteelliseen tutkimukseen.

Hyvinvointialueen varsinaista lakisääteistä toimintaa, kuten henkilöstön palkkaamista tai palvelujen järjestämistä tukisäätiö ei voi rahoittaa. Se kuuluu hyvinvointialueen tehtäviin.

– Rahoitamme hyvinvointialueen palveluja tukevia asioita, kuten kehittämistä, tutkimusta, koulutusta, viihtyisyyttä ja hyvinvointia. Lahjoittaja voi itse määritellä, millaista toimintaa hän haluaa tukea. Erittäin arvokkaita ovat myös avoimet lahjoitukset, jolloin apu menee sinne, missä juuri sillä hetkellä tarve on akuutein.

Tukisäätiön uusi strategia ja toiminnan laajenemisen huomioiva ilmeuudistus tehdään kevään aikana. Lahjoituskeräyksen osalta muutos otetaan käyttöön heti.