Lapsenlapsen hoitojaksot siivittivät isovanhemmat antamaan takaisin lahjoittamalla

14/03/2019

Paikallisten ihmisten, yritysten ja muiden pirkanmaalaisten toimijoiden tekemillä lahjoituksilla katetaan Taysissa toimintaa, johon olisi muuten vaikea saada rahoitusta. Kehitysvammaisena syntyneen lapsenlapsen pitkäjänteinen hoito sai isovanhemmat antamaan takaisin ja lahjoittamaan Taysin tukisäätiölle − pirkanmaalaisten lapsipotilaiden hyväksi.

Tamperelaisten Pekka ja Marita Nikkasen kehitysvammaisena syntyneen lapsenlapsen pitkäjänteinen hoito ja kuntoutus tekivät Taysin käytävistä ja potilashuoneista kovin tuttuja myös isovanhemmille. Pieni potilas on joutunut läpikäymään useamman leikkauksen.

Nikkasille syntyi halu tehdä enemmän ja antaa takaisin. Pekka päätti vaimonsa kanssa lahjoittaa Taysille. Lahjoittaminen kävi helposti Tays tukisäätiön omien nettisivujen kautta. Nikkaset halusivat ohjata lahjoituksensa juuri pirkanmaalaisten lasten hyvän hoidon tukemiseen.

− Lapsenlapsen hoitojen takia tunnemme hyvin Taysin toiminnan. Olemme seuranneet kuntoutusta läheltä. Olemme nähneet sen hyvän, mitä Taysissa pystytään tekemään, jolloin hyvän kiertoon laittaminen oli selvä asia, Pekka Nikkanen kertoo.

Tämän päivän lahjoituksilla tuki huomisen potilaille.
Tämän päivän lahjoituksilla tuki huomisen potilaille.

Tavallisten ihmisten ja yritysten lahjoitukset ovatkin Taysille tuiki tärkeä tuki. Lahjoitusvarojen turvin on voitu edistää muun muassa merkittäviä tutkimushankkeita, parantaa potilaiden ja hoitoa tarjoavien ammattilaisten viihtyvyyttä sekä hankkia lisää laitteita.

 

Pirkanmaalaisilta pirkanmaalaisille

Nikkanen on pitkän linjan tamperelainen toimitusjohtaja, joka on luotsannut työasupalveluyritystä menestyksekkäästi niin Pirkanmaalla kun muuallakin Suomessa jo useiden vuosien ajan.

Yritys on ottanut tavaksi kiittää kotikentän tuesta ohjaamalla esimerkiksi joululahjarahoja paikallisille tahoille, kuten Taysille ja Tampereen Pelastakaa Lapset ry:lle.

− Olemme kokeneet yrityksessä arvokkaimmaksi laittaa hyvä kiertämään tässä lähellä, auttaa paikallisina parantamaan juuri meidän pirkanmaalaisten hoitoa ja hyvinvointia. Paikallisille organisaatioille lahjoittaminenkin käy ketterimmin.

Tämän päivän lahjoituksilla tuki huomisen potilaille

Taysin lahjoituksilla taataan osaltaan, että se mikä ei ole vielä tänään mahdollista parantaa, on todennäköisemmin tulevaisuudessa hoidettavissa.

− Kun oma lapsi joutuu sairaalaan, menevät vanhempien kaikki voimavarat lapsen auttamiseen. Isovanhemmatkin näkevät tilanteen läheltä. He ovat kuitenkin ehkä tarpeeksi etäällä pohtiakseen, että voisiko tässä itse jotenkin auttaa heitä, jotka joutuvat vastaavaan tilanteeseen joskus tulevaisuudessa, Pekka Nikkanen miettii.

Nikkasten lapsenlapsen tilanne on paranemaan päin. Iloisena yllätyksenä lapsi opettelee jo terapeuttien avulla kävelemään ja kommunikoimaan. Nopeasta kehityksestä kertoo myös se, että lapsi on omaksunut uhmaikäisen piirteitä.